Kako uštimati gitaru?

ŠTIMANJE GITARE (Kako uštimati gitaru?)

U današnje vrijeme je lako uštimati gitaru jer postoje uređaji koji nam u tome pomažu, a to su elektronski štimači ili štimeri za gitaru koje vrlo povoljno kupiti. Mogu se vrlo povoljno kupiti putem interneta u stranim trgovinama, a kod nas im je cijena od 40tak kuna na više. Za početnika je dobar svaki koji ispravno radi (ako niste sigurni koji brand, uvijek je sigurno kupiti KORG štimer). Mogu biti različitog dizajna.

Najbrže, najjeftinije i možda najbolje rješenje za štimanje gitare je aplikacija koju možete instalirati na mobitel. To je brzo, besplatno i 100% učinkovito.

Ovdje je link koji će vas uputiti na jednu od besplatnih aplikacija i sve objasniti.

(Treba odabrati STANDARD za štimanje (E,A,D,G,B,E). I jedino je važno polagano okretati mašinice za štimanje, milimetar po milimetar, dok se ne dobije točan ton. Vrlo vjerojatno se niti jednu žicu ne treba okrenuti preko pola kruga u bilo kojem smjeru, osim ako gitara nije jako raštimana ili nisu prethodno stavljene nove žice.)

ŠTIMANJE gitare „PO SLUHU“

Štimanje gitare “po sluhu” je VRLO VAŽNO jer razvija sluh i fokus na intonaciju u sviranju, koji zna postati „trom“ ako se štima samo štimerima, a ne slušanjem.

Gitaru se po sluhu može štimati na više načina, a ovdje je video gdje je to dobro objašnjeno.

Kako često štimati gitaru?

Gitara se štima prije svakog sviranja i za vrijeme sviranja ako je raštimana.

Kako promijeniti žice na klasičnoj gitari?

Koje žice kupiti za klasičnu gitaru?

Ako Vas zanima više, slobodno nas kontaktirajte!