tel 098 94 14 847 mozaikzvuka@gmail.com

Škola gitare

& glazbeni tečajevi

O TEČAJEVIMA:   “Glazba za sve…!”

Misao vodilja u nastajanju glazbenih tečajeva Mozaik zvuka bila je to da svatko može svirati, neovisno o uzrastu i predznanju s kojim upisuje tečajeve. Želja nam je bila ponuditi cijeli mozaik glazbenih stilova i zapravo stvoriti jednu “glazbenu oazu” unutar koje se možemo posvetiti osobnim potrebama svakog polaznika: od djece početnika do odraslih sa već jasnim željama i ciljevima.
Stoga u Mozaiku zvuka kvalitetni profesori s dugogodišnjim iskustvom organiziraju individualnu nastavu gitare i klavira prema uzrastu, dosadašnjem iskustvu i glazbenim afinitetima polaznika.

U našoj ponudi imamo tečaj GITARE & KLAVIRA svih glazbenih stilova za sve uzraste.

Nastavni plan i program tečaja obuhvaća sve temeljno znanje sviranja gitare, a nakon dobro utvrđenih temelja moguće je usko se usmjeriti u određenom glazbenom pravcu: klasika, pop, rock, jazz…

Sati klavira prilagođeni su svakom uzrastu i predznanju polaznika, nije potrebno nikakvo predznanje već strpljenje, upornost i ljubav prema glazbi.
U sklopu nastave klavira profesor instrumenta podučava i svu teoriju glazbe potrebnu za sviranje.
Također, za napredne i one koji se spremaju za polaganje ispita u glazbenoj školi organiziramo i dodatnu individualnu nastavu teoretskih predmeta.

Škola gitare i klavira može se upisati tokom cijele godine ukoliko ima slobodnih mjesta. Svoj termin možete rezervirati na 0989414847 ili nas kontaktirati porukom za bilo koje pitanje, provjeru ili rezervaciju termina.

U ponudi imamo pakete od 4, 8 ili 16 sati tečaja gitare, klavira i skupnog muziciranja. Jedan sat traje 45 minuta i održava se jednom tjedno.

Nastava obično prati ritam školske/akademske godine, tako da preporučamo upis paketa od 16 sati koji obuhvaća jedno polugodište ili semestar. Također, mogu se upisati i paketi od 4 ili 8 sati, a nakon odrađenih sati, može se ponovno upisati jedan od tri ponuđena paketa tečaja gitare ili klavira. 

Početnicima preporučamo tečaj gitare jednom tjedno,  jer je u prvoj fazi učenja izuzetno važna redovitost i kontinuirani rad sa profesorom. Naprednima i zaposlenima možemo prilagoditi nastavne termine njihovom slobodnom vremenu i tempu vježbanja instrumenta.

Roditelji su često zabrinuti pitanjima: „Ima li moje dijete sluha i treba li svirati gitaru?“ Odgovor je da svako dijete može svirati, i da svako dijete koje svira na osobit način razvija kreativno mišljenje, maštovitost i inteligenciju te stječe radnu naviku i osjećaj za vlastitu vrijednost kroz postignuće napretka pri vježbanju instrumenta i kao takvo napreduje u izgradnji kvalitetne osobnosti koja će mu mnogostruko koristiti u životu, čak ako jednom prestane svirati.
U konačnici: umjetnost i glazba na osobit način oplemenjuju čovjeka, osvjetljuju prave vrijednosti i ukazuju na ljepotu života.
Upravo danas, više nego ikada, gitara može biti spasonosna… svojim zvukom nas može odvesti u razne krajeve i vremena, povezati nas sa ljudima koji su živjeli stotinama godina prije nas, a nama dati ono isto zadovoljstvo koje je imao svatko tko je svojim rukama proizveo ton i osjetio zvuk svoga instrumenta. Izgubiti se u glazbi i prepustiti joj sve svoje brige i probleme i poput djeteta se zaigrati žicama makar samo na nekoliko trenutaka, može odraslom čovjeku potpuno promijeniti život.
Za sviranje i uživanje u glazbi nikada nije kasno!

Praktičnu nastavu instrumenta prati i poduka glazbene teorije. Svaki profesor u svome radu objašnjava sve teorijsko znanje potrebno za sviranje instrumenta. Također, uz sat gitare ili klavira, naši učenici mogu dodatno upisati i nastavu skupnog muziciranja na kojoj uz vodstvo profesora mogu vježbati i svirati sa drugim učenicima svoga uzrasta.

Zajedničko muziciranje na poseban način čini glazbu živom, a mladom glazbeniku daje jedinstveno iskustvo koje nije moguće nadomjestiti ni na jedan drugi način. U dogovoru sa profesorom formiraju se mali glazbeni sastavi od učenika sličnog uzrasta i glazbenog predznanja za koje se pripremaju prikladni aranžmani.

Katarina Laštro

„U moru glazbenih škola i raznoraznih glazbenih poduka za djecu, svakako se ova škola izdvaja profesorom koji ima individualni pristup, jednostavnom komunikacijom s roditeljima, feedbackom koji od profesora dobijete redovno i na koncu najvažniji kriterij je da dijete u ranim tinejdžerskim godinama veselo ide na satove sviranja, a po izlasku kaže da mu je bilo baš super i da jedva čeka idući sat…“

Jelena Bošnjak

„Danijel je preuzeo glazbeno umjetničku brigu o mojoj djeci. Puno je riječi kojima bih mogla opisati koliko smo zadovoljni, a sve počinju s naj! Najučinkovitiji, najbolji, najnježniji, najuporniji, najdosljedniji, najbolji učitelj gitare ikad. U par sati su savladali dječje pjesmice, u idućih par sati su svirali refrene hitova, do kraja polugodišta su nastupali na razrednoj priredbi…“

Mislav Jelić

“Izvrstan tečaj gitare! Uvijek ugodna atmosfera te odličan pristup nastavi!”

Ivan Bašić

„Za svaku pohvalu!“

Dunja Zangl

Imala sam veliku sreću da sam naišla na profesora kao što je Danijel Jurišić. U poodmaklim godinama odlučila sam ostvariti svoj san i pokušati svirati klavir.
On me je podržao u tome i započeo sa mnom poduku, sa puno strpljenja i velikom potporom. Nakon 4 mjeseca i sama primijetim napredak. On mi stalno podiže ljestvicu i ne odustaje od mene, a ja mu uzvraćam upornim vježbanjem.
Svakome bih preporučila ovu slatku, spontanu, skromnu, a visoko stručnu glazbenu školu, da stekne glazbeno obrazovanje i vještine koje su tako važne i vrijedne u životu.

Više možete pročitati na našoj google i facebook stranici.

TOMA GRACIN / klasična & akustična & električna gitara

LUCIJA RAKO / klasična & akustična gitara

DANIJEL JURIŠIĆ / klasična & akustična & električna gitara & lutnja

PAVLE JOVANOVIĆ / jazz gitara

JURAJ VIVANA ŠOKIČIĆ / klavir

SARA JURIŠIĆ / klavir

Škola gitare Mozaik zvuka nalazi se u Sigetu, Novi Zagreb, Froudeova 1., preko puta Velesajma – 1 minutu hoda od tramvajske i autobusne stanice. U blizini kvartova: Sopot, Sloboština, Trnsko, Trokut, Kajzerica, Središće, Savski gaj, Sv. Klara, Podbrežje, Utrine, Travno, Zapruđe i Dugave.

Detaljnije pogledajte na stranici Gdje se nalazimo? ili nam se obratite: putem web obrasca ili pozivom na 098 94 14 847.

Za naše učenike organiziramo radionice i predavanja različite glazbene tematike, a na našem Blogu možete pratiti novosti o tečajevima te pronaći razne sadržaje vezane uz glazbu i sviranje, a na stranici Download slobodno preuzeti note i druge zanimljive sadržaje.
MOZAIK ZVUKA, Obrt za poslovne usluge i trgovinu, Vl. Danijel Jurišić, Zagreb, Froudeova 1-3